Andalusië

deze veelzijdige regio heeft voor ieder wat wils

Prachtige zandstranden, hoge bergen, schitterende historische gebouwen en pittoreske dorpjes.

Breng een bezoek aan de indrukwekkende moskee-kathedraal van het sfeervolle Córdoba of de schitterende Plaza España in Sevilla. Ga je liever lekker op het strand liggen? De stranden van Nerja en Malaga worden gerekend tot de beste van heel Andalusië en zijn zowel populair bij toeristen als bij de lokale bevolking.

Colmenar

30 minuten rijden van Malaga Airport

De plaats Colmenar is de hoofdstad van de regio Axarquia en heeft een typisch Spaans tintje.

Het heeft alle nodige voorzieningen: bank, supermarkt, bakker, slager en hotels. Er zijn veel barretjes en restaurantjes met uitstekend eten. Er is een 24-uurs medisch centrum en een apotheek. Colmenar is een gezellig dorp met een voornamelijk agrarische achtergrond. De belangrijkste activiteiten zijn de productie van olijven, amandelen en zuivelproducten. Het landschap bestaat grotendeels uit olijf- en amandelboomgaarden omgeven door steile bergen. Omliggende dorpjes zijn: Casabermeja, Colmares en Riogordo.

El Torcal

moet je gezien hebben

El Torcal is een bijzondere plaats die u doet verrassen met zijn rare en gevarieerde vormen!

De kalkstenen rotsen zijn in de loop van duizenden jaren door wind en water geërodeerd. Dit gebied lijkt op een speeltuin waar reuzen met stenen in de weer zijn geweest. De rotsblokken zijn als het ware op elkaar gestapeld. Dit grote nationale park ligt 35 kilometer ten westen van Colmenar in de richting van Antequera. Het is het meest indrukwekkende kalksteenlandschap van Europa.

Caminito del Rey

El Caminito del Rey is een voetpad van slechts 1 meter breed en het loopt langs een steile rotswand op zo‘n 100 meter hoogte. Je vindt het terug boven de rivier de Guadalhorce en de indrukwekkende kloof van Gaitanes in het gebied dat bekend staat als El Chorro (tussen Ardales, Antequera en Álora).
Deze spectaculaire wandelroute heeft een totale lengte van in totaal 7.7 kilometer bestaande uit 4.8 kilometer aan toegangspaden en een promenade van 2.9 kilometer.
Reserveren is aan te raden en mogelijk via de officiele website van El Camino del Rey: http://www.caminitodelrey.info

Bekijk hier een video!

Andalusië

Er is zoveel te zien! Deze video licht alvast een klein tipje van de sluier: prachtige steden als Sevilla en Granada liggen aan je voeten. Smalle, kronkelende straatjes brengen je van de ene naar de andere verrassing: verscholen hofjes met fonteinen en imposante gebouwen met de mooiste tuinen.

Video: Andalusië in vogelvlucht